Huisstijl: Hoe pas ik mijn lettertype toe in Vuora Web?

Binnen Vuora Web kun je jouw huisstijl gemakkelijk toepassen binnen enkele minuten, denk hierbij aan; Lettertype, lettertype grootte, lettertype stijl, regelafstand en ontelbare kleuren via een RGB color picker. Je kan kiezen uit een grote variatie aan lettertypes, je hebt namelijk keuze uit ruim 700 lettertypes waarmee je goed kan variëren. In deze blog gaan wij het kort en krachtig hebben over het kiezen en het instellen van een lettertype op je website.

Het kiezen van een lettertype voor jouw huisstijl

Het is een lastige zaak om ervoor te zorgen dat je een passende lettertype kiest voor jouw huisstijl. Wat van boodschap wil je overbrengen? Hoeveel verschillende lettertypes wil je gaan gebruiken? Omdat wij het de gebruiker zo makkelijk mogelijk willen maken vind je hieronder tips om een keuze te kunnen maken uit de verschillende lettertypes voor op je Vuora website.

 • Moet het lettertype goed leesbaar zijn of moet het juist heel mooi zijn;
 • Op https://www.google.com/fonts vind je alle lettertypes die je kan gebruiken;
 • Kies maximaal 3 verschillende lettertypes zodat het geen kermis wordt;
 • Bepaal welke lettertype stijlen je wilt gaan gebruiken;
 • Het is nooit tijd en er is nooit plek voor het lettertype: Comic Sans.

Zodra je de bovenstaande tips hebt doorgenomen en een keuze hebt gemaakt, kun je je gekozen lettertype gaan instellen op je Vuora website.

Hoe stel ik mijn lettertypes in op mijn Vuora website?

Via de onderstaande stappen leggen wij je uit hoe jij makkelijk je lettertype kan instellen op je Vuora website:

 1. Voeg eerst de lettertypes toe die je gaat gebruiken. Dit kun je aan de linkerkant doen bij ‘Huisstijl instellingen – Thema Lettertype Manager’;
  Huisstijl instellingen
 2. Zoek de gekozen lettertypes op in het volgende scherm en voeg ze toe. Dit kun je doen als je in het linkerveld de stijlen aanklikt die je gaat gebruiken en klik dan op “Add”;
  thema lettertype manager
 3. Ga nu terug naar de ‘Huisstijl instellingen’ aan de linkerkant en stel gemakkelijk de lettertypes voor de types: p, h1, h2, h3, etc. in.
  Huisstijl instellingen

Video