Het belang van een webshop

Wil je graag een winkel beginnen of een bestaande winkel uitbreiden? Denk dan eerst eens aan een webshop! Met het opzetten van een webshop kan je de kosten laag houden en je afzetmarkt verbreden. Omdat het opzetten van een online winkel veel voordelen met zich meebrengt, leggen wij jou uit wat er geregeld dient te worden.

Ik hoor je al denken: Maar ik heb toch al een website? Met een website kan je inderdaad prima (potentiële) klanten lokken naar jouw website toe. Echter is een website niet meer dan een visitekaartje. Wanneer je daadwerkelijk je omzet wilt verhogen, is enkel een website helaas alweer achterhaald. Om dit doel te kunnen bereiken is het hebben van een webshop een must. De consument is het online shoppen nu helemaal gewend. Even snel een leuk shirtje shoppen op de smartphone. Dit scheelt de consument aanzienlijk meer tijd dan wanneer diegene naar een fysieke winkel gaat.

Klinkende cijfers webshop onderzoek Thuiswinkel.org

Wanneer je als ondernemer een winkel wilt beginnen, ben je eigenlijk gek als je geen webshop gaat starten. In de afgelopen jaren zijn de cijfers van het online winkelen spectaculair gegroeid.

 • Ruim 78 miljoen online bestellingen
 • Ruim 10,5 miljoen online kopers
 • Jaarlijkse kopers groei van gemiddeld 3%

Kan ik zelf een webshop maken?

Er bestaan talloze tools waarmee jij zelf een online winkel kan maken. Enkele tools die wellicht voor jou interessant zijn:

 1. Vuora

  Met Vuora beschik je over een website en webshop in 1! Je kan het zo gek niet bedenken en et is wel mogelijk met Vuora. Zo heb je de mogelijkheid om uit verschillende professionele thema’s te kiezen. Vervolgens kan je deze thema’s helemaal aanpassen d.m.v. ons Drag & Drop systeem. Dit werkt zo makkelijk, dat jij dit ook kan!

  Verder werk je bij Vuora in de Front-end, dat wil zeggen dat je in de voorkant werkt en het echt ‘What You See Is What You Get’ is. Heb je ergens vragen over of wil je het maken van een webshop uit handen geven? Neem dan contact met ons op en het team van Vuora helpt je graag verder. En dat allemaal voor een vast bedrag per maand, hierdoor kom je niet voor verassingen te staan.

  Enkele voordelen van Vuora op een rijtje:
  – Updates;
  – Alles-in-één oplossing;
  – Talloze mogelijkheden;
  – Drag & Drop;
  – Creatieve vrijheid;

  Aanmelden bij Vuora

   

 2. CCVshop

  Met CCV Shop heb je een alles-in-één oplossing om een webshop te starten. Deze webshop maker is zowel geschikt voor de beginnende als de ervaren webwinkelier. Deze oplossing is inclusief updates, support en hosting. Dat allemaal voor een vast maandelijks bedrag.

  Je hebt geen technische kennis in huis om een webshop te starten, dit wordt je geheel uit handen genomen. Zo kan jij je volledig gaan richten tot het online verkopen van jouw producten. Je hebt talloze mogelijkheden in de CCV Shop webshop maker, zodat je volop kan doorgroeien.

  Enkele voordelen van CCV shop op een rijtje:
  – Updates;
  – Alles-in-één oplossing;
  – Talloze mogelijkheden;

  Aanmelden bij CCV Shop

 

Is een webshop ook voor mij geschikt?

Loont een online winkel eigenlijk wel voor mijn product? Twijfel je over jouw product, dan is het zeker verstandig om eerst een marktonderzoek uit te voeren. Met de Thuiswinkel Markt Monitor kan je informatie verschaffen over de markt per branche.

Een webshop is een eigenlijk een website, maar dan uitgebreid met een mogelijkheid tot bestellen en betalen. Ben je van plan om een online winkel te starten? Vergeet je dan niet in te schijven bij de Kamer van Koophandel. Ook dien je tijdens deze inschrijving een BTW nummer aan te vragen.