Bloggen blijft nog steeds effectief voor de vindbaarheid

Je vraagt je zeker wel eens af. Heeft het eigenlijk nog wel zin om te gaan bloggen? Want er zijn zoveel bedrijven die dit al doen. Is het haalbaar om hier nog aan te beginnen? Je valt toch niet meer op tussen de vele miljoenen blogs die dagelijks worden geschreven.

Je valt juist wel op!

Het blijft altijd verstandig om te beginnen met bloggen. Het is eigenlijk noodzakelijker geworden dan ooit en ook makkelijker. Zelfs als startende blogger kun je resultaat boeken dat snel zichtbaar is. Daarom geven wij jou vier verschillende redenen waarom je zeker een blog moet beginnen.

Maak vrijblijvend een blog en profiteer van de voordelen –>

1 – Huh? Een website zonder blog?

De afgelopen jaren is er veel content bijgekomen. Tussen 2008 en 2014 zijn de webpagina’s verdrievoudigd! Maar is dat de reden dat je geen blog moet starten? Iedereen doet het al, is het dan nog wel effectief? Dat zijn verkeerde uitgangspunten. (Er zijn al zoveel bedrijven, waarom dan een bedrijf beginnen..)

Dit is zeker een verkeerde gedachte. Je valt nu juist op in negatieve zin als je geen blog hebt. De bezoeker van de website zal snel denken: Huh? Een website zonder blog? Wanneer ik op een website zit en ik zie geen blog, dan beschouw ik het als een groot gemis. Dit komt omdat ik dan informatie mis. Op deze manier kan je niet goed beoordelen of diegene wel verstand heeft van zijn eigen vakgebied.

Hierdoor is de kans een stuk kleiner dat ik een klant word. Vooral wanneer de concurrent wel beschikt over een blog. Zo zie je maar weer, je kan absoluut niet meer achterblijven. Start daarom nu nog met bloggen! Je kan met één blog per maand al heel goed profileren en daardoor ook profiteren.

Een Google vriendelijke website maken met Vuora –>

2 – Dagelijks veel meer zoekopdrachten

Er zijn zeker heel veel blogs bijgekomen, maar er wordt ook flink meer gezocht dan voorheen. De cijfers worden helaas niet in detail getoond door Google. Er is wel een aanname dat de zoekopdrachten minimaal twee keer hoger ligt dan vijf jaar terug.

Er wordt dan gepraat over twee triljoen zoekopdrachten per maand. Of 63.000 zoekopdrachten per seconde. Deze getallen zijn duizelingwekkend en kan je ook meteen vergeten, hier heb je natuurlijk niet zoveel aan. Maar zo zie je wel dat de aantal zoekopdrachten in Google blijft toenemen. Nog niemand is blijkbaar informatie-moe.

Dankzij de opkomst van de smartphone is de stijging enorm toegenomen. Het is daardoor super makkelijk om informatie te lezen waar je ook bent. In de trein, onderweg of op een saaie verjaardagsfeestje. Jij kan daarom ook opvallen met een goede blog.

3 – In Google scoren wordt steeds makkelijker dankzij bloggen

Als eerlijke blogger heb je de kans om makkelijker te scoren in Google. Ik zal uitleggen hoe dat komt.

Google is vanaf zijn oprichting bezig om het allemaal zo eerlijk mogelijk te maken. De match tussen de zoekvraag en de zoekresultaten. Dat is ook net zo prettig voor de Google consument. De beste pagina’s moeten namelijk boven komen drijven volgens Google. Vooral als iemand iets zoekt of iets wil weten. Zo krijgen de eerlijke websites meer kans dan een website die allerlei trucjes toepast om vervolgens hoog in Google te scoren.

er zijn veel mensen die de regels van Google proberen te omzeilen. Maar Google blijft zijn regels aanpassen waardoor de misbruikers worden gestraft. Google wordt namelijk steeds slimmer en gebruikt steeds meer kunstmatige intelligentie. Zo kunnen de resultaten steeds beter worden beoordeelt. De robots van Google gaan steeds meer als een mens denken en dat komt de resultaten zeker ten goede.

Waardevolle en eerlijke content scoort nu nog veel beter dan in het verleden. Dit is erg goed nieuws voor mensen die ook geen zin hebben in Google-trucjes. Maar graag een goed verhaal willen vertellen over eigen kennis.

4 – Bloggen is ook waardevol voor jezelf

Waarom is bloggen ook goed voor jezelf? Je wordt namelijk communicatiever en slimmer van bloggen. Je dwingt jezelf om over je vakgebied na te denken wanneer je gaat bloggen. Zo kom je op nieuwe ideeën en inzichten, omdat jij jouw geest aanscherpt. Zo help jij niet alleen een ander, maar ook je bedrijf en jezelf.